Thursday, December 14, 2006

Vechiul meu prieten


Da, Zenit-ul TTL, caci despre el e vorba. Mi-a fost alaturi in multe situatii, si desi in prezent nu-l mai utilizez n-am sa-l instrainez niciodata. Am facut acest lucru cu primul meu aparat, si-am sa regret acel lucru toata viata. N-am sa repet de doua ori aceeasi greseala.
Poate pentru unii suna tragic, pentru altii comic, dar eu chiar imi iubesc aparatele.
Lui ii datorez cateva dintre cele mai apreciate fotografii ale mele. Cei care ma cunosc mai bine, va aduceti aminte celebra "Winter Shadows"? Cu el e facuta...

NOTA: Obiectivul din imaginea #2 e PENTACON AUTO 4/200mm MC


Pentru pasionati am sa amintesc si cateva detalii tehnice:

- Tip film: 135 35mm 24x36
- Montura: M42
- Timpi de expunere: B <-> 1/500
- Sincronizare cu blitzul: 1/30
- Exponometru -/+ TTL

5 comments:

Anonymous said...

Vechiul tau prieten este actualul meu prieten, sau inamic?! Exact asa am si obiectivul e la fel :D Vreau satzi zic ca este foarte greu sa lucrez cu aparatul asta si este prea costisitor...

Gabi Udrea said...

Costisitor inteleg, din acest motiv am renuntat eu, dar greu ?
Ce anume este greu ? Nu te descurci cu punerea la punct manuala ? Sau din cauza ca viewfinder-ul este pre intunecat ? :)

Anonymous said...

Vreau sa spun ca si eu am inceput fotografia tot in '94, iar primul meu aparat (un Zenit) am reusit sa-l "stric" (dupa citiva ani), incercind sa-l demontez (i s-a rupt o curea de la perdea).
Cu instrainatul te inteleg perfect, si eu am facut gresala asta, in alta pasiune de-a mea.
Dar ce sa facem din greseli invatam.

Unknown said...

am si eu zenit ttl si stiu ce inseamna. a fost al doilea aparat foto pe care l-am avut si m-a marcat. e tare, e foarte tare.

Gabi Udrea said...

Intre timp anul a inceput cu schimbari majore, inclusiv una de mentalitate astfel incat am decis sa las trecutul deoparte si sa-mi vad de prezent si eventual de viitor.
Astfel ca am dat Zenitul pe un digital.